3 GEBIEDEN WAAR JE GEMAKKELIJK ENERGIE BESPAART IN JE HUISHOUDEN

Tegenwoordig zijn de mensen veel meer bezig met het sparen van energie. Dit komt doordat ons ondertussen wel duidelijk is gemaakt dat we met zijn allen een steentje moeten bijdragen aan een beter milieu. Maar wat kunt u nu eigenlijk in uw eigen huishouden doen om uw bijdrage te leveren aan een energiezuinigere toekomst? Wij zetten 3 tips op een rij om u een stukje op weg te helpen

Koken en keuken

Bij het koken en het gebeuren rondom uw keuken komt veel energie kijken, vandaar dat er op dit gebied veel te besparen valt. Zo kunt u er bijvoorbeeld op letten dat u de juiste pannen voor uw gerechten gebruikt, een grotere pan verbruikt veel onnodige energie. Ook kan het gebruik van een snelkookpan aangeraden worden wanneer u gerechten bereid die lang duren voordat ze klaar zijn. Wanneer u eten moet ontdooien, doe dit dan in de koelkast in plaats van het aanrecht. Het bevroren voedsel dient als koelelement voor de koelkast en ook dit spaart energie.

Verwarming

logo

Ook bij het verwarmen van uw huishouden komt veel kostbare energie kijken. En ja, ook hier valt een hoop te besparen. Geef radiatoren bijvoorbeeld altijd de ruimte om hun warmte kwijt te kunnen, banken of gordijnen weerhouden de warmte er bijvoorbeeld van om zich te verspreiden. Daarnaast kunt u er op letten dat u de waakvlam van de cv-ketel in de zomer of wanneer u weggaat uitzet, ook dit kan u een hoop energie besparen.

Verlichting/ inbouwspots LED

Het laatste gebied waar we het over hebben is de inbouwspots LED. De grootste tip die we hier kunnen geven is om uw oude spots te vervangen door inbouwspots LED. Door uw ouderwetse verlichting te vervangen door inbouwspots van LED is het mogelijk een besparing tot wel 80% per jaar te behalen. Een goede website voor  inbouwspots LED voor de beste prijs; Inbouwspotsledshop.be.