De voordelen van een spanplafond

Hoewel aan niks enkel voordelen zitten, heeft een spanplafond toch wel heel veel voordelen ten opzichte van zijn nadelen. Hieronder de voordelen van KCP spanplafonds voor je op een rijtje.

Divers

Waar in heel veel gevallen iedereen ongeveer hetzelfde witte plafond in zijn huis heeft, kan je nu origineel en vernieuwend zijn. Je kunt je plafond bij je interieur betrekken en de saaie sleur doorbreken. Met een spanplafond van KCP hoef je je niet meer te vervelen. Een spanplafond kan namelijk volledig aangepast worden aan jouw wensen.

Er kan belichting in worden geplaatst zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de bedrading en aansluiting. Het spanplafond verhuld namelijk alles wat je liever niet ziet als je naar boven kijkt. Daarnaast kan het spanplafond gewoon geschilderd worden en heb je zelfs de mogelijkheid het te laten bedrukken. Je kunt je creativiteit volledig op zijn beloop laten en jouw plafond de eyecatcher van je woonkamer maken als je dat zou willen.

Geluid en warmte optimaal

Zowel voor het geluid om je heen als voor de kamertemperatuur is een spanplafond  optimaal. Doordat het lager geplaatst is, zal je minder stookkosten maken en zal de ruimte sneller warm zijn. Daarnaast zorgen spanplafonds voor een betere akoestiek, omdat zij nagalm tegen gaan. Ook is de ruimte hierdoor beter geluidsgeïsoleerd dan zonder spanplafond.

Lage spanplafond prijs

Wanneer je jouw plafond op wil knappen en alles eruit moet slopen om een geheel nieuw plafond te plaatsen, zal je veel meer geld kwijt zijn dan wanneer je kiest voor een spanplafond. Er is geen verbouwing nodig en het spanplafond kan gemakkelijk zonder enige overlast geplaatst worden. Hierdoor zit er veel minder tijd en daardoor minder geld in een spanplafond.

Dit alles met minstens net zo mooi resultaat als wanneer je jouw complete plafond zou herstellen. Daarnaast is het spanplafond niet duur in onderhoud. Er hoeft bijna niks aan gedaan te worden, omdat het zowel goed tegen schimmel als tegen vocht kan. Al met al is er dus een spanplafond op maat voor iedereen. Goedkoop, makkelijk en praktisch.