Een traprenovatie van niveau

Mijn huis heeft een oud exterieur, dat nog terug te voeren valt op vervlogen tijden. De bebouwing die er in dit herenhuis zit vind ik persoonlijk bijzonder mooi, maar beter vind ik het nog de contemporaine tijd te incorporeren in dit plaatje. 1Die botsing van stijlen en van tijden hoeft helemaal geen botsing te zijn, mits je deze goed met elkaar laat corresponderen – dan vullen ze elkaar immers aan. Als voorbeeld hiervan wilde ik je graag meenemen naar de traprenovatie die onlangs heeft plaatsgevonden in mijn huis.

Eenheid in deze moderne trap

De monumentale trap die erin zat heb ik vervangen door een heel open trap, een die meer transparantie biedt en de twee verschillende verdiepingen bij elkaar betrekt. Ik voel me hier zelf veel fijner bij, moet ik zeggen, al hebben veel mensen me bekritiseerd waarom ik nou die oude trap eruitgehaald heb.

15

Een van de redenen was een zeer praktische. De trap was immers al lang niet goed meer en zou nevernooit meer geschikt zijn geworden, had ik geen traprenovatie laten toepassen. Het was dus allereerst een noodzaak. Uit noodzaak ontstaan echter de beste ideeën, zo zie je maar weer, want nu de optie open lag, bedacht ik me wat ík hier het mooist zou vinden. Uiteindelijk kwam ik samen met het bedrijf Brugman tot dit ontwerp, waarover ik gelijk al zeer te spreken was. Ik vind niet alleen het ontwerp maar ook de uitvoering bijzonder geslaagd. Het strakke design van de trap past echt goed bij mijn smaak, de strakke witte stenen omlijsting ingekleurd door het volle en rijke hout, dat bovendien zeer duurzaam is. De glazen beraming maakt het mijns inziens helemaal af: het is de perfecte samensmelting van materialen.

14