Laat het dak reinigen

Het dak reinigen van je woning is noodzakelijk om tijdig en regelmatig te laten doen. Dit voorkomt niet alleen schade aan je huis maar het oogt ook stukken beter als het dak schoon is. Een dak waarop bijvoorbeeld veel mos aanwezig is maakt dat er vocht op de pannen blijft liggen waardoor deze sneller slijten en kunnen lekken maar het kijkt ook niet fraai.
Kies een erkend bedrijf voor de klus

Het dak reinigen kun je zelf doen maar de meeste mensen vinden het niet prettig om zelf de hoogte in te gaan. Je kiest daarom het beste een gespecialiseerd bedrijf om dit te laten doen. Zij werken met speciale apparatuur maar weten ook hoe ze een dak het beste kunnen reinigen.
Ga mos en beschadiging tegen

Een dak kan om meer redenen gereinigd worden. Het dak oogt niet meer netjes door de mosvorming die erop ontstaan is. Zeker als je huis de verkoop in gaat is het zaak dat het er goed uitziet zodat het kopers aanspreekt. Daarnaast kunnen er bij een vuil dak eerder lekkages ontstaan. Een dak waarop het water blijft staan loopt meer kans om door te lekken waardoor je binnen schade kunt krijgen als het water er doorheen komt. Dakpannen kunnen in de loop der tijd beschadigen onder invloed van het weer en als ze scheuren vertonen is de kans op lekkage ook groter.

Renoveren ook mogelijk

Bij een goede reiniging van het dak zal er ook opgemerkt worden wanneer er dakpannen los liggen zodat deze weer vastgemaakt kunnen worden. Dit kun je als er veel mos op zit ook niet goed zien. Als een dak na de reiniging er erg slecht uitziet kun je er ook voor kiezen dit te laten renoveren.
Goten en regenpijpen

Naast de reiniging van het dak zelf worden ook de goten meteen schoongemaakt. Deze willen nog wel eens verstopt raken door takken en bladeren waardoor het water niet meer goed wegloopt en de goten vollopen. Ook de regenpijpen worden schoongemaakt tijdens een goede dak reiniging.